Veel voorkomende problemen bij schilderwerk

schilderwerk

Afbladderende verf? Bubbels? Verkleuring? Vlekken? Wat uw verfproblemen ook zijn, we weten hoe u ze kunt oplossen! Zorg altijd voor de juiste voorbereidingen om toekomstige verfproblemen te voorkomen. De belangrijkste oorzaken van het afbreken van verf zijn niet-compatibele verven die op elkaar worden aangebracht, slechte voorbereiding van het oppervlak, vochtig of ingesloten vocht, vet, rot of roest.

Blaasvorming in verf

Wanneer blaasvorming voorkomt in het oppervlak zijn er een paar oplossingen. Prik in een blaasje, als er water uitkomt, zit vocht onder de verf of vindt het zijn weg van achteren. Strip de gebladerde verf met een hete luchtpistool en laat het hout drogen tot het helemaal is opgedroogd. Spoel het oppervlak schoon en overschilder vervolgens het hele gerepareerde gebied opnieuw.

Afbladderen van verf

Wanneer verf begint af te bladderen is er sprake van een probleem. De verf is niet op het oppervlak gehecht, deze kan te glad zijn (zoals bij oude glansverf) of kan kalkachtig zijn (zoals bij een onbehandelde ondergrond). Gebruik van verf van een lagere kwaliteit met onvoldoende hechting en flexibiliteit kan een oorzaak zijn. Slechte oppervlaktevoorbereiding kan ook een oorzaak zijn, vooral wanneer de verf wordt aangebracht op onbehandeld hout zonder priming. Als alternatief kan rottend hout de verf eraf duwen of kan er zich roest hebben gevormd. Strip kleine gebieden door te wrijven met fijn schuurpapier, maak schoon met een fijn oppervlaktereinigingsmiddel, breng een primer aan en verf opnieuw. Grotere gebieden moeten volledig opnieuw worden gestript en opnieuw worden voorbereid.

Verkleuring

Voortijdige lichter worden van de verf kleur, treedt vaak op bij oppervlakken die worden blootgesteld aan de zon. Mogelijke oorzaken zijn:

  • Gebruik van een interieurverf voor een buitentoepassing.
  • Gebruik van verf van een lagere kwaliteit, wat leidt tot snelle afbraak (verkalking) van de verffilm.
  • Gebruik van een verfkleur die bijzonder kwetsbaar is voor UV-straling (met name helder rood, blauw en geel).
  • Tinten van een witte verf die niet bedoeld is om te verven of om een lichte of middelmatige verfbasis te verven.
  • Oplossing wanneer verkleuring de verf verwijderen en opnieuw verven met een geschikte verf van goede kwaliteit. Bij herschilderen van een buitenruimte, moet u een verf gebruiken die wordt aanbevolen voor buitengebruik.

Oplossing wanneer verkleuring de verf verwijderen en opnieuw verven met een geschikte verf van goede kwaliteit. Bij herschilderen van een buitenruimte, moet u een verf gebruiken die wordt aanbevolen voor buitengebruik.

Houtrot

Hout aan de buitenkant van een huis is kwetsbaar voor waterschade, zodra de verf of andere beschermende afwerking begint te falen. Blootgesteld hout neemt water op, verhoogt de korrel en creëert een ruw oppervlak terwijl het hout uitdroogt. U kunt dit soort oppervlakteschade verhelpen door grondig te schuren voordat u het kale hout schildert. In meer ernstige gevallen kan blootgesteld hout gedurende langere tijd nat blijven, wat uiteindelijk tot rot kan leiden. Wanneer het maar enigszins mogelijk is, is het gewoon het beste om rotte stukken hout te vervangen, maar als dit niet praktisch is, kun je plaatselijke rotten herstellen door al het vervuilde materiaal te verwijderen en het hout te patchen na een speciale tweedelige behandeling.

Glansverlies

Slecht glansbehoud komt regelmatig voor bij verf. Een verslechtering van de verffilm, resulteert in excessieve of snel verlies van glans van de toplaag. Zon kan het bindmiddel en pigment van een verf afbreken, waardoor het zijn glans verliest. Terwijl alle soorten verf na verloop van tijd een zekere mate van glans verliezen, zal een lagere kwaliteit verf over het algemeen veel eerder zijn glans verliezen dan betere soorten. Het bindmiddel in de hoogste kwaliteit acryllatexverf is vooral bestand tegen UV-straling, terwijl oplosmiddel houdende bindmiddelen de straling daadwerkelijk absorberen, door de binders te breken. Gebruik geen interieurverf buitenshuis of verf op solventbasis in gebieden met direct zonlicht.

Rimpelen van verf

Verlies van verf als gevolg van slechte hechting. Waar sprake is van een primer en top coat of meerdere lagen verf, kan het rimpelen van verf ontstaan. Wanneer een verfoppervlak uiteenvalt in rimpels, zijn incompatibele verven gebruikt. De bovenste verflaag breekt omdat het met een andere snelheid uitzet dan de onderliggende laag. Meestal moet u de verf strippen met chemicaliën of een hete luchtpistool en opnieuw beginnen. Schuur heel kleine oppervlakken, niet meer dan een paar centimeter vierkant met een flexibele schuurpapier of met nat en droog papier gedept met water. Wanneer het oppervlak glad is, vult u het gestripte gebied met een fijne oppervlakvuller, vervolgens primen en opnieuw schilderen.

Zakkers of druipers

Bij zakkers of druipers is vaak te veel verf aangebracht. Een te dikke laag resulteert in lelijke stukken. Als de verf nog nat is, strijkt u met uw penseel of roller over de druipers; maar niet als de verf begint te drogen. Wacht in plaats daarvan tot het volledig droog is en wrijf het vervolgens op met zeer fijn schuurpapier tot het oppervlak glad is. Reinig het vervolgens met een vochtige doek en breng een nieuwe dunne laag verf aan.

Bron: Mebo Schilderwerken

You may also like...