Wat kost een glaszetter?

glaszetter

Wie aan een glaszetter denkt, denkt in de meeste gevallen eerst aan ramen. In feite worden glaszetters vaak gebruikt wanneer ramen moeten worden geplaatst, gerepareerd of vervangen. Maar de werkzaamheden van een glaszetter bestrijkt veel meer dan dat. In principe is de glaszetter altijd het aanspreekpunt als het gaat om elke vorm van glas, bijvoorbeeld als u een spiegel of douchecabine op maat wilt laten maken in het kader van een badkamerrenovatie of als u een serre wil plaatsen.

Hieronder geven we je een overzicht van de kosten voor het plaatsen van dubbel glas. Gemiddeld kost dat € 130 per m2, inclusief arbeid, het glas en btw. Houd er rekening mee dat dubbel glas kan zorgen voor veel besparingen op uw energierekening en dat u dus uw investering zal terugverdienen. Meestal zelfs al na 11 jaar. Ook zal u minder last van geluid hebben met dubbel glas.

Woning type Grootte raam in m2 Gemiddelde totaalprijs HR++ glas
Tussenwoning 20 m2 € 2.500 – € 2.800
Appartement 15m2 € 1.800 – € 2.200
Vrijstaande woning 50 m2 € 6.500 – € 7.000
2 onder 1 kap 35 m2 € 4.400 – € 4.900
Hoekwoning 30 m2 € 3.500 – € 4.000

Opbouw van de kosten

De kosten voor de glaszetter bestaan meestal uit twee factoren: Het uurtarief en de materiaalkosten. Het uurtarief is meestal ongeveer 50,- euro. Afhankelijk van de regio en de glazenier zelf kunnen er verschillen zijn. Om de kosten van de glazen voor de ramen te bepalen, moet rekening worden gehouden met verschillende factoren. Deze omvatten de nominale dikte van de binnen- en buitenruiten, de ruimte tussen de ruiten in isolerende beglazing, hoe warmte-isolerend ze zijn en tenslotte de installatiekosten. Het speelt dus ook een rol wat voor soort glas u kiest.

Spoed of geen spoed?

Wanneer er haast is kunt u de glas spoeddienst bellen. Als een raam of een glazen deur beschadigd is, is dit niet alleen vervelend. Er is ook minder bescherming tegen inbrekers en weersomstandigheden. Het is daarom noodzakelijk om onmiddellijk in te grijpen. Als er niemand in de buurt is, moet u het gebroken gebied met een plastic zeil bedekken. Bij zeer slecht weer of als bescherming tegen inbrekers helpt ook een spaanplaat. Een glas spoeddienst is 24 uur per dag en ook in het weekend bereikbaar. Kleine reparaties of enkele beglazing kunnen vaak onmiddellijk worden uitgevoerd. Als er grote maatregelen nodig zijn, worden tijdelijke noodbeglazing en het benodigde materiaal zo snel mogelijk besteld, gefabriceerd en geïnstalleerd. Over de kosten niets algemeens worden gezegd. Deze zijn onder andere afhankelijk van de schade zelf, de leverancier en het materiaal. U kunt erop rekenen dat de kosten voor de noodglasdienst hoger zijn dan bij een gewone glaswinkel.

Voorrijkosten

Sommige glaszetters rekenen extra voorrijkosten, andere nemen dit mee in de uurprijs. In de offerte zal aangegeven worden wat eventueel de voorrijkosten betreft.

Gemiddeld uurloon

Hieronder kun je de gemiddelde kosten vinden voor het laten plaatsen van dubbel glas per m2.

Glassoort Materiaal

Prijs per m2 glas

Arbeidskosten Overig

(o.a. voorrijkosten)

Totaalprijs per m2
Dubbel glas € 65 € 50 € 10 € 125
HR glas € 70 € 50 € 10 € 130
HR+ glas € 75 € 50 € 10 € 135
HR++ glas € 80 € 50 € 10 € 140
HR+++ glas € 120 € 50 € 10 € 180

Type glas

Tegenwoordig wordt meestal standaard isolatieglas gebruikt, omdat enkele beglazing gepaard gaat met te hoge verwarmingskosten. Elk type glas is weer verkrijgbaar in verschillende diktes.

Soort glas Glasdikte Kosten per m²
Eenvoudig glas 8mm ca. 80,- Euro
10mm ca. 105,- Euro
Isolerend glas 4mm/8mm ca. 230,- Euro
8mm/8mm ca. 270,- Euro
Veiligheidsglas 8mm ca. 100,- Euro
10mm ca. 130,- Euro
Gestructureerd glas 4mm ca. 75,- Euro

Alle prijzen zijn ruwe richtprijzen inclusief BTW en kunnen natuurlijk variëren.
Naast het plaatsen van vensterruiten zijn glaszetters ook verantwoordelijk voor het maken van kozijnen. Zij verwerken hiervoor een grote verscheidenheid aan materialen zoals hout of metaal.
In de meeste glasfabrieken is er ook een timmerwerkplaats of een in metaal gespecialiseerd bedrijf. Als u nieuw glas in een bestaand frame wilt laten plaatsen, kost dit u ca. 80 tot 100 euro per vierkante meter. Daarnaast zijn er de kosten voor het snijden en installeren. De installatiekosten variëren ook afhankelijk van de regio. Op het platteland kunt u meestal goedkoper wegkomen dan in stedelijke agglomeraties. Gemiddeld mag u echter kosten tussen de 200 en 450 euro verwachten.

Glaszetters vergelijken op Glashandelgids.nl

Glashandelgids.nl geeft u de mogelijk om diverse offertes aan te vragen. Zo kunt u geheel gratis diverse offertes bekijken en veel geld besparen. Het kost heel weinig tijd om in uw regio diverse offertes aan te vragen. Binnen een paar dagen ontvangt u offertes en kunt u gaan vergelijken om de beste aanbieding te kiezen. Zo krijgt u altijd de beste prijs. Bespaar met het aanvragen van offertes tot wel 40% of de prijs van uw project!