Glas in lood

Glas in lood

Glas in lood is een vorm van glaskunst waarmee prachtige kunstwerken worden gemaakt. Wilt u wat anders in uw voordeur of in het raampje van het toilet, waarom dan geen glas in lood? Er zijn eindeloze variaties waarmee u uw deur of uw woning kunt verfraaien. Vroeger was het een ware kunst en u ziet het ook veelal terug in oude gebouwen zoals kerken. De ramen zijn voorzien van gebrandschilderd glas in een loden constructie. Tegenwoordig ziet u het steeds vaker terug in moderne gebouwen.

Geschiedenis

Het brandschilderen van ramen is een techniek dat al heel oud is, ergens tussen de 10e en 11e eeuw maakten de mensen deze prachtige ramen. Sindsdien heeft deze vorm van kunst een opmars gemaakt door heel Europa. Door de jaren heen is er veel verbeterd en is het maken van de ramen gemakkelijker geworden. Toch gebruiken we nog steeds dezelfde technieken om de glasplaten aan elkaar te zetten.

Wat is glas in lood?

Het glas in de loden constructie heeft vaak mooie kleuren, alle gekleurde stukjes glas vormen samen een mooi geheel. Het glas heeft vaak verschillende structuren zoals, glad of juist met veel reliëf. Om het glas een mooie kleur te geven wordt één kant voorzien van een gekleurd laklaagje. Vervolgens wordt er van lood een mooie constructie gemaakt waar het glas in wordt geplaatst. Samen vormen het glas en het lood een creatief geheel. Dit kan uitstekend in uw woning of pand worden geplaatst.

Glas in lood voor u

Jammer genoeg wordt het glas in lood nog steeds geassocieerd met de kerk en andere oude gebouwen. Dit glas kan juist heel mooi zijn in een modern bedrijfspand of in uw woning. Het is mogelijk om het raam zodanig aan te laten passen, dat het past in uw interieur en exterieur. U kunt namelijk uw eigen raam ontwerpen zodat het bij uw stijl of in de stijl van het bedrijf past. Wij gaan met u om de tafel zitten om met u het ontwerp te bespreken. Bent u eruit wat het ontwerp wordt, dan gaan wij voor u aan de slag. Het resultaat zal een uniek kunstwerk zijn dat veel aandacht zal trekken, vooral als de zon er op zal schijnen. De kleuren komen dan tot leven op de grond.

Prijzen

Voorheen werden alleen vensters van kerken voorzien van een glas in lood raam. Door de moderne twist die eraan gegeven wordt, gaan steeds meer mensen overstag en kiezen voor een mooi gekleurd raam. Wilt u graag een mooi gekleurd raam in een loden venster laten plaatsen, dan kunnen de prijzen variëren. De prijs van gekleurd glas kan oplopen van een €20, – per m² tot meer dan €100, – per m² voor de mooie en uitgebreide variant. Voor ieder budget is er een passende oplossing te vinden. Uw woning ziet er namelijk al een stuk mooier uit met een mooi glas in lood raam in uw voordeur. Bent u benieuwd wat de kosten voor een raam zullen zijn? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Bronvermelding: Weeningglasinlood.nl