Markiezen

Zonwering

Er zijn verschillende soorten zonwering waar u de keuze uit heeft als u op zoek bent naar zonwering. Zo bestaan er markiezen, welke gemakkelijk in gebruik zijn en uw woning opvrolijken. Markiezen hebben een nostalgische uitstraling, waardoor ze goed bij traditionele woningen passen. Maar om juist het contrast te benadrukken kunt u ook goed voor deze vorm van zonwering kiezen wanneer u in een nieuwbouwwoning woont. Doordat de zijkanten van markiezen gesloten zijn, is dit de perfecte vorm van zonwering. U heeft geen last meer van zij-inval, wat bij andere vormen van zonwering vaak wel zo is. Een expert op het gebied van zonwering vertelt u meer over de verschillende varianten.

Modellen

Ook binnen de markiezen zijn er verschillende varianten, waardoor er altijd een model is dat bij uw wensen aansluit en bij uw woning past. Zo heeft u de keuze uit een petmodel of een klapmodel. Een klapmodel is het meest gebruikte model voor particulieren, terwijl een petmodel vaak gebruikt wordt voor winkels. Een petmodel schuift uit als een soort trap en een klapmodel schuift in één stuk uit. Het hangt natuurlijk van uw smaak af voor welk model markies u kiest, u heeft natuurlijk de optie om voor zowel het petmodel als het klapmodel te kiezen. Bij beide modellen kunt u kiezen voor een handmatige of elektrische bediening.

Materialen

De frames van de markiezen zijn verkrijgbaar in diverse materialen. Zo kunt u kiezen voor een houten frame of een aluminium frame. Hout geeft vaak een natuurlijke en authentieke uitstraling, waardoor het prima past bij traditionele woningen. Aluminium is vaak wat strakker, waardoor dit beter past bij nieuwbouw. Uiteraard kunt u kiezen voor het combineren van oud en nieuw, zoals een nieuwbouwwoning met een houten frame. Het is maar net wat u wilt. Het materiaal van de doeken is meestal polyester, acryl of een combinatie hiervan en wordt zo bewerkt waardoor deze goed tegen UV-straling kan en water- en vuilafstotend is.

Prijzen

De prijzen voor de markiezen hangen van uw keuzes af. Ten eerste hangt het van de grootte van de markies af die u wilt laten plaatsen. Daarnaast hangt het af van uw keuze voor het model, de kleuren, het materiaal en de bediening. Doordat de prijzen verschillen, is het verstandig om eerst advies in te winnen over de verschillende soorten zonwering. Zo kunt u een goed overwogen beslissing maken voor uw zonwering en geniet u hier jaren van. Neem daarom contact op met Zonwering-Expert. Zonwering Expert geeft u informatie en advies en plaatst de markiezen voor u.