Kunststof glas in uw woning of pand

Kunststof glas

Zoals u misschien al weet is kunststof een erg sterk product. Tegenwoordig wordt kunststof voor veel doeleinden gebruikt rondom uw woning. Denk hierbij aan kozijnen, deuren, gevels en nu ook ramen. Kunststoffen ramen bestaan al een geruime tijd maar zijn ook te plaatsen als vervangen van uw glazen ramen. De kunststof ramen laten net zoveel licht door en zijn even doorzichtig. Aan het uiterlijk van het raam zit er geen verschil tussen deze twee varianten. Tussen de eigenschappen wel. Een kunststof raam is namelijk vele malen sterker, tot wel 25 maal. Het beschermt uw woning tegen inbraken en vandalisme.

Twee verschillende varianten

Er zijn twee verschillende varianten kunststof ramen. Er is plexiglas, dat is wel tot 25 maal sterker dan glas, maar er is ook Lexan. Lexan is ook kunststof glas maar is nog sterker dan plexiglas, het is wel tot 250 maal sterker dan gewoon glas. Dit glas kan ook gebruikt worden als beglazing voor uw woning, net als het plexiglas. U geeft met dit glas de inbrekers geen kans om binnen te komen. Het voordeel is dat u het verschil niet ziet maar alleen kan merken.

Voordelen

Er zitten veel voordelen aan de kunststoframen. Doordat ze namelijk bijna niet kapot te krijgen zijn, zijn ze zeer gemakkelijk te plaatsten. Daarnaast zijn de kunststof platen ook te gebruiken op andere manieren. De platen worden ook gebruikt als afschermplaat, carports en overkappingen. Het is erg functioneel en is in verschillende kleuren en varianten te verkrijgen. Naast de verschillende kleuren is het ook te verkrijgen in verschillende diktes en uitvoeringen. Er zijn platen die 2 millimeter zijn maar ook uitvoeringen van 20 millimeter dik. Wilt u ze als afschermplaten gebruiken, dan wilt u liever niet dat de platen transparant zijn, daarom zijn ze er ook in ondoorzichtige uitvoeringen. Voor alle wensen en mensen een product op maat.

Dit artikel is geschreven door Glashandel Lunzen. Benieuwd naar de mogelijkheden omtrent kunststof glas? Neem dan een kijkje op Lunzen.nl voor meer informatie. Lunzen biedt 15 jaar garantie op glas en de montage.