Zelf dakbedekking leggen

 

Bent u een beetje handig, en wilt u kosten besparen op het aanschaffen van nieuwe dakbedekking? Dan kunt u er voor kiezen dit zelf te doen! Let er op dat het leggen van dakbedekking op een klein schuurtje o.i.d. niet heel ingewikkeld is, maar dat er bij het leggen van dakbedekking op een groter pand als uw woning veel meer werk bij komt kijken! In dit geval kunt u dan ook beter professionele hulp inschakelen. Wij hebben een aantal punten op een rijtje gezet waar u goed op moet letten tijdens het leggen van uw dakbedekking!

Draagconstructie

Bij het leggen van dakbedekking is het belangrijk dat de draagconstructie stevig en veilig is, en aan de voorwaarden voldoet. Het is belangrijk dat het dak genoeg gewicht kan dragen zodat u er overheen kunt lopen, zonder dat de constructie kapot kan gaan. Ook is het van belang dat de constructie factoren als wind en sneeuw kan houden. Voor u begint met het leggen van de dakbedekking, is het dus erg belangrijk dat de draagconstructie goed in orde is!

Materiaal

Een ander belangrijk punt is de materiaal keuze. Wilt u dakpannen? Rubberen dakbedekking? EPDM dakbedekking? Het is belangrijk dat u ruim van te voren weet welk materiaal het wordt. Dit omdat elke materiaalsoort een andere manier van bevestigen heeft, en het belangrijk is dat u goede voorbereidingen treft. Als u weet welk materiaal u zal gebruiken, kunt u de voorbereidingen aanpassen op de soort die u gebruikt.

Isolatie?

Bepaal van de voren of u ook isolatie wilt aanbrengen. Zo kunt u tijdens het aanbrengen van de dakbedekking ook gelijk isolatiemateriaal aanbrengen. Door het aanbrengen van isolatie zal u veel energiekosten besparen en zal uw woonomgeving comfortabeler worden.

Afwerking

Een goede afwerking is ook erg belangrijk bij het leggen van dakbedekking. Bij een slechte afwerking heeft u meer kans op vochtproblemen en beschadiging in de toekomst. Dit is natuurlijk iets waar niemand op zit te wachten!

Toch hulp?

Heeft u er niet veel vertrouwen in om uw eigen dakbedekking te leggen? Dan is het verstandig om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen. De Dakspecialist heeft al jaren lang ervaring in het leggen van dakbedekkingen, en helpt u daarbij dan ook graag!