Diverse soorten bestrating

Bestrating oprit

Als u aan de slag gaat met uw tuin en u wilt een terras aanleggen of misschien wel een oprit, dan heeft u hier bestrating voor nodig. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar. De één is meer geschikt voor een oprit en de ander is perfect voor een terras. Het is belangrijk dat de soort bestrating bij uw woning en wensen past. Doordat er zoveel keus is, is het verstandig om u eerst te verdiepen in de soorten, zodat u een weloverwogen keuze maakt uit de soorten voor uw nieuwe terras of oprit. Uiteraard kunt u altijd een stratenmaker of expert om advies vragen.

Betontegels

Als u op zoek bent naar een strakke en goedkopere tegel voor uw tuin of oprit, dan zijn betontegels een goede optie. Beton is een materiaal dat lang meegaat en het is goedkoop doordat het op een goedkope manier geproduceerd wordt. Meestal is bestrating zoals betontegels verkrijgbaar in meerdere maten en u heeft de keuze uit soorten, zoals vierkante of rechthoekige vorm. Het nadeel van tegels van beton als bestrating, is dat er bij dit materiaal na een aantal jaren verkleuring optreedt. Als u dit niet erg vindt, of misschien juist mooi, dan zijn betontegels perfect voor u.

Gebakken tegels

Een veel voorkomende vorm van bestrating, niet alleen voor woningen, zijn gebakken tegels. Gebakken tegels zijn bijvoorbeeld de klinkers die voor de openbare straat of de wegenbouw gebruikt worden. Doordat de tegels zijn gebakken, is deze vorm van bestrating erg stevig en kan het goed tegen een stootje. Als gebakken tegels toch beschadigingen oplopen, dan zorgt dit vaak voor een mooi effect. Deze tegels zijn vaak erg geschikt voor verschillende legmotieven, waardoor u een eigen tintje kan geven aan uw tuin of oprit. Houdt u van verschillende patronen en warmte in uw tuin, dan zijn gebakken tegels ideaal.

Natuursteen tegels

Een vorm van bestrating die steeds meer in opkomst is, is natuursteen. Doordat de natuur deze steen geproduceerd heeft, is het erg geschikt om in uw tuin te gebruiken. Vaak zorgt deze vorm voor een luxe uitstraling. Doordat ze verkrijgbaar zijn in verschillende maten, passen ze altijd in uw tuin. Ook is de kwaliteit van natuursteen tegels erg hoog, ze verkleuren niet en beschadigingen ziet u vaak niet. Er zijn wel bepaalde materialen natuursteen die geschikter zijn voor een Nederlandse tuin. Daarom is het verstandig om daar advies over in te winnen, zodat u niet veel geld uitgeeft aan een mooie steen die niet geschikt is voor uw tuin.

Schakel een expert in

Voor het bestraten van uw tuin voor een terras of oprit, kunt u een stappenplan voor bestrating volgen. Houd er wel rekening mee dat de diverse soorten een andere aanpak nodig hebben en dat het bestraten zwaar werk is. Daarom schakelt u gemakkelijk een stratenmaker van Bestrating Expres in. Hij zorgt ervoor dat het bestraten goed gebeurt en hij geeft u advies over de diverse soorten bestrating. Zo weet u zeker dat u de goede soort kiest en dat het goed gelegd wordt. Daarnaast gaat u natuurlijk gemakkelijk zelf op zoek naar meer informatie over de diverse soorten stenen op het internet of bij speciale winkels.